Tuesday, May 23, 2006

Gourmet Mutfaktan romantik bir çay seçeneği;Gül çayı






Gül goncalarının kurutulması ile elde edilen bu çay son derece romantik ve aşk dolu bir seçenek.



Gül çayı kurutulmuş kokulu gül goncalarından elde edilmektedir.Güzel kokusu ve estetik görüntüsüyle çok hoş ve romantik bir etki sağlamaktadır.Ayrıca şifalı özellikleriyle aynı zamanda faydalıdır.Gül antiseptik özelliğe sahiptir.Gül çayının bademcik ve boğaz enfeksiyonlarında iyileştirici etkisi vardır.Bunun yanında gül çayı ile yapılan kompres göz kanlanmaları ve göz nezlesi tedavisinde etkilidir.


-Gül çayını nasıl hazırlamak gerekir?Önce goncaların yeşil kök kısımlarını koparıp tohumlarını ve sapını çıkarıp yapraklarını tercihen cam veya porselen bir demliğe koyunuz.Daha sonra üzerine sıcak su ekleyerek demleyiniz.Aroma,lezzet ve rengini en üst seviyeye çıkarmak için ,gül çayını tıpkı siyah çayda olduğu gibi sıcak buharın üzerinde demlenmeye bırakmanız önerilir.


Diğer kullanım seçenekleri;
Yaprak veya gonca olarak pasta,tatlı ve salatalarınızda aroma,renk veya süsleme amaçlı kullanabilirsiniz.
Ayrıca kusursuz şekilleri nedeniyle potpori,süsleme ve aksesuarlarda da bu goncalardan yararlanabilirsiniz.

250 gr lık paketi 38 YTL+KDV

Labels:

2 Comments:

At 9:13 AM, Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info » »

 
At 9:15 PM, Blogger Feyza Bulut said...

Elinize sağlık harika bir içerik hazırlamışsınız. Daha fazla araştırma sonucu gül çayının faydaları hakkında bilgi toparladım işinize yarayabilir.

 

Post a Comment

<< Home